Nefis Ayva Reçeli tarifi (Marmelat da olabilir )

Ben aslında Marmelat ve Reçel arasındaki farkı aklında tutamayan ama bu konuya pek de takılmayanlardanım (varsa bende başkası ^__^)
Burada da yazmıştım bu sene elma ve ayvalarımız çok olunca Ayvalardan reçel yapmaya karar verdim. Bu tarifi uzaktan akrabamız olan bir teyzeden aldım. Onun reçeli kadar güzel olmasada ona çok yaklaştı ve ilk deneme için çok iyiydi diyebilirim. Ayva reçeli kaynadıkça rengi koyulaşıyormuş bunu öğrendim bu defa :)
Tarif şöyle
3 kg Ayva, 2,5 kg Şeker, 2,5 litre su, limonun suyu
(daha az yapıcaksanız mesela 1kg ayva,yarım kg su ve şeker)
Önce Ayvaları soyup rendeledim (ben Kitchen Aid'in eklemeli rende makinası ile yaptım,Ayvayı el gücüyle rendelemek için zaman gerek)
Bir tencereye rendelenmiş Ayva su ve şekeri ekledim. Önce kaynattım,suyunu çekene kadar orta, az suyu kaldığında ise biraz daha kısık ateşte pişirdim. Suyunu çektikten sonra 1limonun suyunu ekleyip kısık ateşte ocağın üzerinde bıraktım.
İsterseniz benim gibi bir tane tarçın çubuğu atabilirsiniz ve reçel kavanozlarına koymadan çıkarırsınız. Reçellere ayrı bir tad kattığı için biz çok seviyoruz.
Ve bu reçel en çok da kızarmış ekmeğe yakışıyor. Afiyet olsun

Yorumlar

  1. Ayva reçeli benim de favorilerim arasındadır. Leziz görünüyor, elinize sağlık ;o)
    Bu arada, sanırım reçel taneli ve sulu olan şeye, marmelat ise homojen bir karışıma deniyor.

    YanıtlaSil
  2. Ololi dogrudur.O zaman Marmelat diyelim! ;)

    YanıtlaSil
  3. artık marmelatmı reçelmi hiç ayırt etmiyorum söz konusu ayva olun.bu ayva marmelatıda çok leziz görünüyor.ağzımın suyu aktı:D

    YanıtlaSil
  4. mis gibi görünüyor gerçektenn:))
    ellerinize emeklerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  5. ne kadar uzun zaman oldu ayva reçeli yapmayalı ve yemeyeli oysa çok severim ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder