Sinema Sohbet: 3 film birden

Sinema filmlerini seviyorsanız keyifle okumak için arkanıza yastığı koyup yaslanın. İsterseniz yanına bir kahve ve çikolata alıp anlatacaklarımı okuduktan sonra fragmanları izleyin. ..
Bu son haftalarda izlediğim filmleri sırasıyla anlatıyorum.Karşılıklı sohbet niyetine iyi okumalar diliyorum ;)
Konu kısaca şöyle: Babası Alzheimer olan bir Bilimadamının Genetik Bilim üzerine yaptığı çalışmalar sonucu bulduğu ALZ-112 virüsleri ile bu hastalığı yenme çabası ve maymunlar üzerine yapılan deneyin sonucu ile başlar. Film şimdiye kadar izlediğimiz Maymunlar Cehennemi versiyonlarından daha farklı ve açıkçası daha mantıklı diyebilirim. Ama bu filmin eski versiyonlarını bilen ne kadar mantık arar o da ayrı bir konu. Çılgın son yerine bir nevi mutlu sonla biten bu bölümde devamı gelsin diye de açık kapı bırakılmış. Kesin devamı gelicek diyorum ben. Bu arada fransız yazarı Pierre Boulle eseri olan film 1960'lardan beri beyaz perdeye uyarlanır..Filmin en güzeli ise başrolü oynayan Maymun Ceaserdir. Yüzüklerin Efendisi'nde Gollum / Sméagol karakterine de hayat veren oyuncu Andy Serkins'dir. Andy Serkins Motion Capture tekniği ile oyunculuğunu konuşturan başarılı ve bu alanda Hollywood'un gözdesi olan biridir.
Gelelim çok şahsi düşünceme :): İyi başladı, vasat bitti. Büyük aksiyon bekleyenler umduğunu bulamaz. Aslında film o anda şimdi yazdığım gibi karamsarlık yaratmadı ama çıkınca 'bu neydi şimdi?', dedim.Öyle takılıyorum diyenler için buyrun takılın derim ;) Yani orta şeker..

Bu film hakkında fazla yazmıyorum çünkü tam bir zaman kaybı. (Tamam filmin sonu şaşırtıyor ve gerçek bir sürpriz ama bir son için o kadar saat çekilmez)  Benden daha fanatik olan eşimi kıramadım ve girdim. Ama ne yazık ki pişman olduk. Bu senaryodan daha iyi bir iş çıkardı dediğimiz bir filmdi. Daha iyi olabilirdi. Vintage tarzı birkaç hanımın saçı ve hoş makyajı filmde aklımdan kalan tek şey...

Vee gelelim esas filme. Film gibi film, sonu muhteşem ama öyle böyle değil gerçekten izlenmeye değer
süper beklenmedik, şok bir sonla uzun süre ağzınız açık bakabilirsiniz. Filmin bu bölümü eğer iyi tutarsa devamı gelicekmiş diye duydum.. Özellikle köprü sahnesinde ki effektler heyecan verici ve çok güzel yapılmış. Tipik Final Destination ölümleri olsada bu defa senaryoda ufak ama önemli bir detay eklenmiş. Bu detay filmin akışını biraz değiştirsede yine senaryo eskilere sadık kalmış. Bir ara caddeye yuvarlanan ve araba tarafından 'fıç' diye ezilen göz yüzünden patlamış mısırımdan soğudum ama siz bana bakmayın. Bu film de 'sonu' için bakmaya değer: Eğer diğer ve özellikle ilk bölümü izlediyseniz. Yok izlemedim diyorsanız o çok övdüğüm 'son' sizin için bişey ifade etmez.. İşte böyle. Herkese güzel bir Pazar diliyorum ;)

Yorumlar

  1. maymunlar cehenneme en sevdigim etkilendigim filmlerden biridir. senaryosu, oyunculuklar hepsi cok iyiydi bence. final destination ı da en kısa sürede izlicem. öperim çokca, kızını da dombili bacaklarından ısırıyorum ^.^

    http://minikkus.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder