Cumartesi Tarifleri :Fındıklı Muzlu Çikolatalı Kek

Cumartesi Tarifleri bölümünü aksattığım için üzülüyordum. Bugün inat ettim ve yayınladım. Tarif ‚evde ne varsa’larla bir telefonla ‚geliyoruz ‚ diyen misafir için yapıldı ve çok beğenildi.
Ama bundan sonra kendi kendime söz verdim, son dakikalarda elim ayağım birbirine dolanmasın diye mutlaka hazırlayıp buzluğuma birşeyler atmalıyım.
Tarifin adına gelince : Biliyorum çok uzun ama bu üçlü ile öyle lezzetli bir kek çıktı ki ortaya,birini yazmasam haksızlık olur diye düşünüp Fındığı da muzuda çikolatayı da yazdım.

100 gr un
200 gr fındık tozu (robotta iyice öğütün)
150gr tereyağı
Yarım çay Bardağı Süt
2 y.k. haşhaş
Tarçın
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
150 gr. şeker
1 tutam tuz
1Muz
Ganaş
200ml sıvı krema
250 gr. sütlü kuvertür (biz sütlü tercih ettik,bitterde kullanabilirsiniz)

Şurup: 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı kaynar su.
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olucak.
Fırın 180 dereceye alınır.
Un ve kabartma tozu bir kaba elenir. Diğer bir kapta Yumurta,tuz, şeker,vanilya ve yağ çırpılır beyaz krema kıvamı alana kadar çırpılır. Un karışımı,tarçın,süt ve fındık tozu karışıma eklenip çırpılır.
Pişirme kağıdı serdiğimiz uzun borcama karışım dökülür ve fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Kek pişerken kaynar suya şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın.
Fırından çıkan keki 5 dakika beklettikten sonra kürdanla delikler açın. Şurubu fırçayla keke sürün. Kalanı üzerine dökün.

Kuvertürü bıçakla doğrayıp bir kaseye koyun. Kremayı ufak bir tencereye alıp ocakta ısıtın.Kaynamaya başlamadan ocaktan alıp kuvertürün üzerine dökün ve kuvertür içinde eriyene kadar karıştırın. 15 dakika ılık olması için bekleyin. Muzu dilimleyip birer ikişer kekin üzerine koyun. Ganaşı üzerine gezdirin. (Ben bu işlemi keki dilimledikten sonra yaptım)
2.gün ayrı bir lezzetli oluyor..

Yorumlar

  1. Fındıklı keke bayılırım.Çok güzel görünüyor. En kısa sürede deniyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. fındıklı olan herşeyi çok severeim.Helde çikolatalıysa ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. 30 Mart - 25 Nisan 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 12.'si olan "45 Dakikalık Tarifler" etkinliğine ben http://www.tarifkolik.com ev sahipliği yapacağım.
    Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.
    Bunun için yapmanız gerekenler:
    Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobidünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber
    vermelisiniz. Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
    Siteniz yoksa; oznur@tarifkolik.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
    Haydi hazırlanması ve pişmesi 45 dakikayı geçmeyecek pratik tariflerinizi 25 Nisan'a kadar gönderin ve ne kadar hızlı olduğunuzu gösterin.
    Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
    NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
    GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK DİLEĞİYLE
    SEVGİLER..
    ÖZNUR

    YanıtlaSil
  4. Neolur artık yeni bir post gir . Rejim yapmaya çalışyorum , ana sayfamda herseferinde fotoğrafı gördükçe fena oluyorum.
    Lütfennn

    YanıtlaSil
  5. Bu harika görünüyor canim! Mutlaka denemeliyim...:)
    Öpüyoru seni cok...

    YanıtlaSil
  6. Muz ve çikolatanın uyumuna diyecek söz bulamıyorum tarifinizi de deneyeceğim hemen ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder