DIY - 3 Adımda Vintage Saç Aksesuarı Yapımı

Burada Yaptığım etekten geriye kalan kumaş ile Vintage Saç Aksesuarı / Minik Şapka yaptım.
Yapımı çok basit. Dikişten geriye kalan kumaşlarla farklı şekilde bu tür aksesuarlar yapıp kıyafetlerle kombinlemek farklı bir hava katıyor bence. Birçok blog arkadaşım bu ve benzeri saç aksesuarlarının yapımını anlatıyor. Genelde bunun için vatka kullanılır.
Fakat ben resim defteri arkası ince kartonu kullandım. Vatka bana büyük geldi. Biraz daha zarif dursun istedim. Kartonu ikiye katlayıp istediğim formda kestim. İkiye katlamamın sebebi ise, iki tarafıda aynı şekilde dursun diye. Aynı şekilde kumaşı resimdeki gibi biraz daha büyük kestim. Ve silikon tabanca ile kartona yapıştırdım.
Ardından etrafına kumaşa uygun bordo rengi suni kürkü yapıştırdım. (O da artık kumaştı :) )
Arkasına aynı ebatlarda kestiğim keçe kumaşı aynı şekilde yapıştırdım. Aslında kumaşta yapıştırılır keçe yoksa fakat kumaşın kenarlarını ya içe katlanıp yapıştırmalı yada dikip temiz şekilde yapıştırmalı. Bu durumda keçe daha temiz ve çabuk oluyor. İki tane toka geçirmek için keçe şerit kesip uçlarını yapıştırdım.
Ve hazır. ;) Anlatamadığım bir bölüm varsa sorabilirsiniz ;)

Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. cok ama cok cok coook hos olmus :) ellerine saglik ve gule gule kullan... blogunu cok seviyorum, cok guzel seyler paylasiyorsun. tesekkur edip devamini diliyorum bu guzel postlarinin :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım, artan malzemeleri değerlendirmeyi bende seviyorum bu fikride sevdim :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok kolay ve şık olmuş ..elelrine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Yukaridaki yorum silindi diye yaziyor, ben hic birsey silmedim ve bu birkac defa oldu, bir bilgisi olan varmi bu konuda??

    edibe bucanni sezgi güzel yorumlariniz icin cok tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  6. renk çok hoş, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Selma, Güzel yorumun için teşekkür ederim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder