Beyaz Çikolatalı Cheescake üzerine taze çilek püresi

Aslında yaza doğru bunları yayınlamaktan çekiniyorum.. Diyecekler ki Vintage Duygular kafayı yemiş, veya açlık grevinden çıkmış.. Yok yok ikiside değil. Sadece evde olduğum 5 günün, gelen misafirlerin hatırına yapılmış bir şey bu..
Tarif eklemekten çekindiğim için sadece resimleri yolluyorum.. :)

20 cm yuvarlak kalıp
Taban için
150 gr. Kakaolu Bisküvi
65 gr. tereyağı

500 gr. Labne Peyniri
2 Yumurta
185 gr. Şeker200 ml sıvı Krema
200 gr. benmari usülü eritilmiş beyaz kuvertür
7 kaşık un
Püre edilmiş taze çilek
Fırını 175 dereceye getirelim.
Beyaz kuvertürü benmari usülü eritinç
Bisküvi tabanı ve yağı mutfak robotunda un haline getirip pişirme kağıdı yerleştirilmiş kalıba elinizle hafifçe yayarak yerleştirin. Geniş bir kapta şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. Rengi hafif dönünce unu ekleyip devam karıştırın. Arından erimiş kuvertürü ekleyip çırpın. En son Labneyi ekleyip iyice karışana dek mikserle çırpın.Cheescake dolgusunu bisküvi tabanına dökün.
Önceden ısıttığımız fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Ben 20 dakika sonra 160 dereceye getirdim. Yalnız her fırın farklı ısıtabiliyor, buna dikkat edelim..
Üzeri kızarınca fırını kapatıp kapağını açalım. Cheescake 1 saat kadar o şekilde beklesin. Biz sonra dışarı çıkarıp buzdolabında bekletmeden birer dilim yedik ama sonrasında buzdolabında bekletip çıkarınca pürelenmiş taze çilek ile yiyebilirsiniz. Kıvamı çok güzel, tadı nefiss.. Afiyet olsun ;)

Yorumlar

  1. Bekliyorum tarifini (:Gece gece canım çekti..Bir de yazmışsın aze çilekli diye daha çok sevdimm (:

    YanıtlaSil

Yorum Gönder