Yeni Burda & Yeni Projeler

Dün sabah yeni Burda'ı aldım. Birçok kalıp tanıdık gelsede, hem mevsime uygun (!) hem de yapılışı zor olmayan hoş örnekler var.
Geçen sene anneannemin eskilerinden bunu buldum. Anneannem 38 beden olmasına rağmen bu 42 bedenlik gömleğin ne aradığını sorduğumda ablasının olduğunu öğrendin. Yani bu gömlek 70 yıllardan kalma, annemin teyzesine aitti. Hiç beklemeden kollarını kesmemin sebebi ise giyince Rambo gibi durmam oldu. O nasıl koldur anlamadım. Neyse ki
yanlardan kesip daraltırım sorun o değil fakat bu kol kısmını ne yapacağıma daha karar veremedim.
Eğer Büyükannelerinizin dolabında kullanılmayan eskiler varsa mutlaka çıkarın ve yeniden şekillendirerek kullanın. Vintage kıyafetin zevki bambaşka...

Yorumlar

  1. Tr' de niye bu kadar erken çıkmıyor acaba dergiler :(( Gömleğin de kol bitişine dantel mi eklesen acaba...

    YanıtlaSil
  2. Balık balığı sever.
    Antalya'ya (veya yazın Burhaniye) yolun düşerse beklerim.

    YanıtlaSil
  3. Lacin size ne zaman geliyor? Ayrica dantel fikri harika! Hic düsünmeden iste bu dedim. Fikir icin tesekkür ederim ;)

    Merhaba sevgili Tijen, sanirsam birkac sene önce sana yazmistim,yolun düserse bana da ugra diye :) Berlin´e gelmistin o zamanlar. Sende seve seve demistin. Kalplerin zamana ve yere bagimsiz bir olmasi ne güzel degil mi? Duygulandim simdi bu mesajin ve o yazismalar aklima gelince..

    YanıtlaSil
  4. bence daraltırken kol boyunu ayarla ve kesık kısımlarını dik.boylece fırfırlı gıbı olur kelebek mısalı :)ben boyle kolları olan bır gomlek hala bulabılmıs degılım :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim. Ailedeki hanımlara sorsana mutlaka birinin dolabında,fakat onların önemsemediği, belki de unuttuğu vintage bir parça vardır. ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder