Cevizli – Körili Patlıcan Salatası

Cevizli – Körili Patlıcan Salatası

1 büyük boy Patlıcan
1 Avuç Ceviz
1 diş Sarımsak
1 adet domates
6-7 dal taze kişniş
Tuz, Karabiber, Köri tozu
Kızartmak için zeytinyağı
İsteğe göre fesleğen yaprağı
Patlıcanlar küp şeklinde doğranır. 10 dakika tuzlu suda bekletilir.
Bu sırada kişnişler dallarından koparılır ve yıkanır.
Domatesin kabukları soyulur ve dört parçaya bölünür.
Domates, kişniş, sarımsak, ceviz ve tuz mutfak robotunda ince şekilde doğranır.
Patlıcanlar zeytinyağında kızartılır. Patlıcanlar süzgeç kaşıkla yağdan alınıp servis tabağına alnır. Hazırlanan sos eklenir patlıcanlara eklenip malzemeleri yedirerek karıştırılır.
İsteğe göre ceviz veya kişniş yaprağı ile servis yapılır.

Yorumlar

  1. Patlıcanın her halini çok severim. Mevsimi gelene kadar bekleyip tarifini not alıyorum, çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Laçin bende patlıcanın her halini severim. En çok da kızartmasını ve çorbasını ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder