Dikiş dikiyorum -

Dikişe ilk başladığımda maliyeti ucuz kumaşlarla işe koyulmuştum.
Böylelikle daha fazla deneme şansına sahip oldum. Yap boz yani.
Bu ilk denememdi.

 
Genelde Burda kalıpları ile çalışıp teknik yardım için interneti, özellikle burda’nın sayfasından yardım alıyordum.
Öncelikle çok basit bluz ve tuniklerle başlayarak, şimdilik içi astarlı eteğe
kadar gelebildim. Dikiş kursunu zamansızlıktan erteleye erteleye, akşamları da canım birşeyler üretmek isteyince inat ede ede bu noktaya geldim.Diğer çalışmaları zamanla göstereceğim.
Yapımı kolay kıyafetleri, mesela bir fırfır,kurdela,düğme veya çiçekle daha gösterişli bir hale getirmeyi seviyorum.İlk dikiş Postumu fikir olsun diye ekledim. Çok pahalı bir kumaşı mahvetmek ve daha önemmlisi motivasyonu kırmak yerine bu yolu daha uygun gördüm.Şimdi ise emin olduğum kalıplarla, daha çok vintage ve de yakıştırabildiğim kumaşları seçerek çalışıyorum.

Not: Benim modelim maalesef yamuk duruyor, taşındığımızda herhalde yalnış transport sonucu bu hale geldi :PPP

Yorumlar

  1. slm
    kekimi yapıp beğenmenize sevindim yorum için teşekkür ederim.ilk olmasına rağmen harika bir çalışma yapmışsınız elinize sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Bencede gayet şık olmuş. Bende senin gibiyim. Başladık dikişe zmaan yok vs vs. Ama bu aralar asıldım. Geçengün bloğumada koyduğum basit eteği yaptım.. Okadar basit etekle 8-9 saat uğraştım. Beden büyük geldi. Sıfırdan kalıbıda dahil yeniden yaptım. Çünkü burdaya göre etek bedenimi öğrenmeliydim ve pratik yapmak için yeni baştan diktim. 2-2,5 saat aldı. Çok sevindim. Demekki yoğunlaşmak lazım. Şimdilik basit olanları dikmeye çalışıyorum. Ama azimliyim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder