Cumartesi Tarifleri - Havuçlu Baharatlı Nefis Kek


Evet bu aralar çok yoğunum ve maalesef fazla yazamıyorum. Fakat herşey yolunda ve iyiyim,gün sayıyorum.Cumartesi Tarifini atlamak istemedim yinede.

Geçen hafta evde kalan yumuşamış havuçları değerlendirmek için biraz kafadan biraz kek tariflerine dayanarak uyduruk bir kek yaptım ve inanılmaz beğenildi. Şu anda tatlıları hala yiyemediğim için şekerini normal şekerden az koydum ve yinede tatlı yiyenler de çok beğendiler. Çünkü baharatların lezzeti damakda nefis bir tad bıraktı.

Kısaca tarif şöyle:

3 Yumurta
3 orta Boy rendelenmiş Havuç
1 Muz (Çatalla püre haline getirilir)
1 bardak iri dövülmüş ceviz
1bardaktan 2 parmak az kahverengi şeker (Yaklaşık 160 gr)
170gr un
1 Vanilya
Yarım Paket Kabartma Tozu
Yarım bardak sıvı Yağ
Yarım bardak Süt
Tarçın,
Muskat Tozu,Zencefil Tozu (İsteğe göre)
1 tutam tuz

Fırın 175 dereceye alınır.
Şeker,tuz,vanilya ve yumurta mikserle çırpılır. Yağ eklenir çırpılır. Üzerine Un ve kabartma tozu ve baharatlar eklenir malzemeler karışana kadar çırpılır. Süt,muz püresi ve rendelenmiş havuç eklenir çırpılır.
Sonunda ceviz eklenip tahta kaşıkla karıştırılır. Kalıba dökülüp üzeri kızarana kadar pişirilir. Kürdan çöpü testini unutmayalım. Kek 2. Hatta 3.gün inanılmaz lezzetli oluyor ve nemini uzun süre koruyor.

Üzerine Şurubu sürerseniz daha nemli oluyor. Şurup tarifi burada..

Eskilerden kalan Otantik Kolye ve anlattıkları...

Bu kolyeyi bulduğumda sanki kulağıma Metin Özülkü'nün 'Unutulmuşmuydum' şarkısı fısıldadı. Gerçekten unutmuşmuydum seni? Yıllar beni de zevklerimi de değiştirdi mi?
90'lı yıllarda yaptığımız Doğu gezisi, özellikle Antep geldi aklıma.. Ve o sıcak havada yediğimiz baklavalar.. :)
Neyse
İşte öyle bir gün ve o gezide sık sık boynumdaydın.. Bana hatırlattığınla seni unutmadığımı anladım.
Sizde yıllar sonra aramadan tesadüfen eskilerden bir objeyi bulup o güzel geçmiş anıları tekrar yaşadınızmı hiç?
İşte uzun süre erinip ertelediğiniz bir dolabı veya çatıda bekleyen bir valizi boşaltmanın tam zamanı şimdi! ;)
(Resimleri büyütmek için üzerine tık tık..)

Oilily hakkında ve bitmeyen düşler dünyası...

Oilily hakkında yazmaya nasıl başlayacağımı çok düşündüm.

Önce çocuk iken bir ara arkadaşlarımla hayatımıza girdiği çiçekli parfümü ilemi, ergenliğin başlarında gözümüzü alıkoyamadığımız cüzdanlarından mı yoksa daha resmi bir yazıyla şirketin hakkında genel bir bilgiylemi başlamalıydım.
İlk satıra herşeyi sığdırmak mümkün değildi ama her yaşımda, kokoş hayallerimin içinde herhangi bir ürünü ile varolduğunu söylemeden geçemiycem.
1963 yılında Willem ve Marieke Olsthoorn çifti tarafından Alkmaar kentinde kuruldu. En başından beri kaliteye önem veren ve sıradışı çizgileri ile kült olan Oilily her dönem insanların gönlüne taht kurmayı başardı.

Önce çocuk giysi koleksiyonu ile hayata merhaba diyen Hollandalı şirket o günden beri harikalar diyarını temsil eden tasarımları ile 47 yıldır popüler olan ender şirketlerden biri kanımca.
Aklımıza ilk gelen çocuk aksesuar ve kıyafeti olsada kadın çantalarıda oldukça ilgi gören ürünlerin başında geliyor. Bundan öte ürün yelpazesi oldukça geniş bir markadır.

Geçenlerde yakın arkadaşlarımdan biri bana Oilily Diaper Bag hediye etti. Almak istediklerimin arasında yer alıyordu fakat mobilyası, yatağı,ilk kıyafetleri, ilklerin organizasyonu derken Bebek Çantasını şu anda aklıma gelmemişti. Bu çantanın içinde bir bez değiştirme çantasıda mevcut. Çanta kalitesinden dolayı uzun yıllar kullanılabilir. Hatta 2. 3. Bebeğe de kullanabilirsiniz.

Çantanın birçok bölmesi var, ve kendi eşyalarınız dahil biberon,ıslak mendil gibi her türlü malzemeyi kolaylıkla taşıyabilirsiniz.
  
Uzun kayışı bebek arabasının koluna takabilirsiniz. Ayrıca bu çantayı kullanış konforundan dolayı sonradan çanta olarak kullanan hanımların sayısı oldukça yüksek.
 
‘Diaper Bag’ çantam en son koleksiyonundan. Bu koleksiyondan 3 renk mevcut. Kahverengi Pembe Çiçekli, Pembe pembe çiçekli ve benimkisi Mavi/Petrol Pembe çiçekli. Petol rengini erkek çocuk içinde kullanılabileceğini düşünüyorum.
Çantanın dışında şu anda ilgi alanıma giren : ) kız çocuğu kıyafetleri ise masal tadında!
Buraya ürünlerin birkaç resmini ve linki ekliyorum. Şirket ve ürünlerle ilgili (mesela neyi nereden temin edeceğinize dair) sorunuz olursa bana e-mail veya yorum yolu ile ulaşabilirsiniz. Yardımcı olacağımdan emin olun.;)

Kaynak:  Oilily-World
             Oilily Shop

Mutluluk bazen

güneşli bir sonbahar sabahı sana günaydın diyen ve çok eskilerden kalan birkaç sarı sayfadır..

Herkese güzel bir hafta diliyorum..

Kolay Bebek Bonesí nasıl dikilir

Bu bebek bonesi hem çok güzel hemde dikimi çok kolay bir model.
Burada nasıl yapıldığı resimleri ile anlatılmış. Gerisi hayal gücünüze kalmış. İstediğiniz renk ve kumaş kombinasyonlarla bunu yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Hatırlarmısınız?

Her bayram sabahı, hatta bir gün öncesi, sonrası bu şarkı çok sevdiğim usta Barış Manço'nun sesinden kulaklarımda çınlar...Hayal meyal hatırlarım ama ses hep kulağımdadır..Mutluluk,huzur verir...

Mutlu Bayramlar

Bizim için en güzel bayramlar kalabalık aile, dede ve ninelerlesıcak,samimi,huzurlu mutlu sofralarda geçer..Et hepimizin boğazından geçtiyor..Kurban kesmek yerine yoksul,muhtaç insanlara yapılan yardımlarla geçer..
Dilerim sizde aynı şekilde, dilediğiniz gibi, aile büyükleri,sevdikleriniz ile çook mesut bir bayram geçirirsiniz..

Vintage Cüzdan/Bozuk Paralık Yaptım

Evde kalan kumaş artıklarından değerlendirmede denilebilir...
Biri Yeşil Beyaz Puantiyeli,dantel şerit ve düğme kutumdan bana göz kırpan eski bir düğme..
Diğeri ise kırmızı üzeri beyaz puantiyeli.Yine eskilerden beyaz bir düğme ve siyah tülden yaptığım çiçek..
Yeşil puantiyeli cüzdanda, iç kumaşı dışında olduğu gibi pamuk kumaş kullandım.
Yeşil yapraklı pembe çiçekli kumaş yeşil puantiyeli kumaşa öyle yakıştı ki..
Kırmızının içine siyah kadife kullandım.. Ben beğendim. Umarım sizde beğenirsiniz.. En azından artıklar çöpe gitmekten kurtuldu ve bundan sonra artıklarla neler yapabileceğimi gördüm..
Herkese keyifli ve huzurlu bir Pazar diliyorum.. ;)

Cumartesi Tarifleri: Muzlu Çikolatalı Dilimler

Özel günlere Yakışır Tariflerden: Muzlu Çikolatalı Dilimler
Zaman ne çabuk geçiyor inanılır gibi değil! Ve ben tarife geçmeden önce herkese sevdikleriyle birlikte geçen mutlu,neşeli ve huzurlu bir bayram tatili diliyorum ;)
Ve bu tatlının bayrama ve diğer özel günlere çok yakıştığını söyleyebilirim. Hem göze hemde mideye hitap ediyor.
Geçelim Tarife.. Kek Tabanı için
200gr. Tereyağı
200gr.Şeker
170.gr Un
4 Yumurta
30gr. Kakao
50 ml Süt
Yarım Pk. Kabartma Tozu
Şurup:
Yarım bardak Neskafe (Yarım Bardak suya 1 Kaşık Kahve)
1 ç.k. Şeker
Arasına: 4 Tane olgun Muz
Üzerine:
1 Litre Süt
5 y.k. Un
5 y.k. Şeker
2 y.k. Nişasta
1 Yumurta Sarısı (Bunun beyazınıda kek hamuruna katabilirsiniz)
100 gr. Bitter Kuvertür
Çikolatalı Ganaş:
120 ml sıvı Krema
160 gr. Bitter Kuvertür
1.Gün önce
Pasta Tabanı Hazırlıyalım.
Un,Kakao,Kabartma Tozunu bir kaba eleyelim.
Fırını 180 dereceye alalım.
Yağ ve Şekeri mikserle çırpalım ve teker teker yumurtaları eklerken çırpmaya devam edelim. Un karışımı ve sütüde ekleyerek hamuru kalıba döküp fırına verelim. 180 derecede yaklaşık 30 dakika (fırına göre değişiyor,kürdan testini yapın) pişirelim.
O sırada şurubu hazırlayalım. Kaynar suya kahve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım.
Kek fırından çıkınca kürdan çöpünü her tarafına batıralım. Ardından fırça yardımı ile ılımış şurubu kekin her tarafına sürelim.
Üzerine gelen Çikolatalı Pastacı Kreması için
Sütün dibi tutmasın diye önceden suyla çalkaladığımız tencereye tüm
Malzemeleri koyup karıştıralım. Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene dek orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp üzerinin sertleşmesini önlemek için hemen kapatalım.
Eğer Kekimiz soğumuşsa, muzları dilimleyip kekin üzerine dizelim.
Pastacı kremasını mikserle 5 dakika çırptıktan sonra kekin üzerine dökelim. Üzerini folyo ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim.
Aynı gün
Kuvertürü bıçakla ince doğrayalım. Kremayı ocakta ısıtalım,kaynamadan ocaktan alıp kuvertürün üzerine dökelim. Tahta kaşık yardımıyla kuvertür ediyene kadar karıştırıp soğumasını bekleyelim. Ardından kekin üzerine sürelim.
Bıcak ı sürekli ıslatarak pastacıkları dilimlere keselim,üzerini istediğimiz gibi süsleyelim. Ben muffin kalıplarına dizdim.
Afiyet olsun

Romantik Vintage Elbiseler..

Gül kurusu renklere, tüllere,dantellere bayılıyorum. Elbiseler ve gömlek ne kadar zarif değil mi?
İşte Kaynak ;)

Dün biz..

Nefis bir kahvaltı yaptık...

Ardından yollara düştük, ufak tefek eksiklerimizi tamamladık...

Hastaneye gittik, doktor,çocuk doktoru ve ebe ile görüştük..Odaları gezdik..Kayıdımızı yaptırdık...

Pazardan aldığımız kabakla eve gelip sonbahara yakışır nefis bir çorba hazırladık..

Sonra doğada yaptığımız bir yürüyüşle ılık havanın tadını çıkardık..

Günü demli bir çay,çerez ve huzurlu keyifli sohbetlerle tamamladık..

Vintage tadında Tasarımlar

Mutluluk bazen ...


Ilık bir sonbahar sabahı yenen bir dilim ekmekle peynirdir...

Herkese huzurlu ve mutlu bir Pazar günü diliyorum...


Cumartesi Tarifleri: Elma Püreli Cevizli Kek & Elma Püresi

Bizim bahçemizde tam 4 elma ağacı var ve her sene olduğu gibi bu senede iyi elma verdiler. Bu elmalar toplanır.Eşe dosta dağıtılır, saklanır, yenir ve komposto,püre yapılıp kavanozlarda reçel gibi uzun süreli kullanım için hazırlanır.
Elma püresini şöyle hazırlarım:
Elmalar soyulur, çekirdekleri çıkarılır ve zar büyüklüğüm parçalara bölünüp tencereye biraz suyla eklenir.1 Kiloya yaklaşık 1 çay bardağı su ve 1 Yemek Kaşığı kahverengi şeker eklerim. Tencerenin ocağa alıp en son isteğe göre tarçın dökerim. Elmalar yumuşayana kadar pişirip tıpkı reçel yapımında olduğu gibi
Kavanozlara döker ağzını sıkıca kapatıp ters çeviririm.

Elma Püreli Cevizli Kek
(ortası delik 24-26 cm kalıp için)
300 gr. Un
250 gr. Tereyağ
230 gr. Şeker
200gr. Elma Kompostosu (tabii ki sıcak yeni yapılmış olmayacak. Hazır kavanozda satılanlardan da alabilirsiniz)
1 bardak iri kıyılmış ceviz
2 y.k. Haşhaş
4 Yumurta
100 ml Süt
1 ç.k. Tarçın
½ ç.k. Zencefil Tozu (isteğe göre)
1Paket Kabartma Tozu
1Tutam Tuz.

Fırını 180 dereceye açalım.
Un ve Kabartma Tozu bir kaba elenir.
Başka kabta önce yağ ve şeker 2-3 dakika çırpılır. Yumurtalar ve tuz
Eklenir ve mikserle çırpmaya devam edilir. Kremsi bir doku alan karışıma
Un karışımı eklenir ve kısa bir süre malzemeler birbirine karışana kadar çırpılır. Baharatlar,haşhaş ve Elma Kompostosu eklenip un karışımında olduğu gibi kısa bir çırpılır. En son cevizler eklenip tahta kaşıkla kek hamuruna karışıtırılır. (Keki her zaman yukarıdan aşağıya doğru karıştıralım.)
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ben son 5 dakika altını 165 dereceye alıyorum.

Keklerin uzun süre yumuşak ve nemli kıvamını koruması için..
Keklerin uzun süre yumuşak kalması için 1 pk. Vanilya ile yarım ç.b. kaynar suyu karıştırıp fırça yardımı ile kürdanı her tarafına batırdığım kekin üzerine sürüyorum. Keki fırına atıp şurubu hazırlıyorum ve kek çıkana kadar şurup soğumuş oluyor.
2 Gün sonra kekin tadı ayrı bir güzel oluyor.
Afiyet olsun ;)